Invito failliet door 'naweeën corona', nog geen doorstart 

Invito failliet door 'naweeën corona', nog geen doorstart 

De twee winkels van schoenen- en kledingketen Invito in Arnhem en Nijmegen zijn failliet door de langdurige effecten van de coronacrisis en het recentelijke verhogen van de huren. Er is nog geen sprake van een doorstart onder een nieuwe eigenaar.

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag. Het faillissement, dat begin mei werd uitgesproken, raakte ook eigenaar Peter van den Hurk. Zijn holding Passato Beheer, de enige aandeelhouder van Invito, ging met de winkels op de fles. 

Het faillissement van Passato is naar eigen zeggen het gevolg van de naweeën van de coronacrisis. Tijdens het sluiten van de winkels werd er geen omzet gedraaid, wat erin resulteerde dat 2022 en 2023 begonnen met een achterstand. Ook was er sprake van een verouderde voorraad, en moesten de winkels eerder dit jaar tijdelijk dicht door een tekort aan personeel. Ook dat zorgde ervoor dat de inkomsten stil bleven staan. De huurverhoging van het pand in Nijmegen was de druppel.

Invito maakte na het faillissement van de Macintosh Retail Group in 2016 een doorstart onder Unlimited Footwear Group, de eigenaar van damesmodeketen Le Ballon. Op dat moment werd directeur Peter van den Hurk in 2019 volledig eigenaar. Nog datzelfde jaar viel het doek voor de Invito-winkel in Den Haag. Later sloot ook de winkel in Den Bosch de deuren. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!