Nederlandse tak Hunter failliet verklaard

Nederlandse tak Hunter failliet verklaard

De Nederlandse tak van het schoenenmerk Hunter is failliet verklaard. De schuld wordt geschat op ruim vier miljoen euro. Dat bevestigt curator Carl Luttikhuis aan RetailTrends. 

In juni nam Authenthic Brands Group (ABG), waar onder meer Reebok en Ted Baker onder vallen, het schoenenmerk over. In maart werd ABG al in verband gebracht met Hunter, dat het al jaren moeilijk heeft. Door de overname van actiesportspecialist Boardriders liet de acquisitie even op zich wachten. Met de deal werd zo’n 125 miljoen dollar gemoeid. Niet alle onderdelen van Hunter Limited werden overgekocht, waaronder Hunter Boot B.V. in Nederland. 

“Het faillissement van Hunter Boot B.V.  is op eigen aangifte aangevraagd door bestuurders in het Verenigd Koninkrijk”, aldus Luttikhuis. De schuld wordt geschat op ruim vier miljoen euro, waarvan 3 miljoen euro schuld aan moederbedrijf Hunter Limited. 

Hunter Boot B.V is verantwoordelijk voor de distributie van het Britse schoenenmerk in Europa. Daarvoor werkt het samen met logistiek dienstverlener Bleckmann. In het distributiecentrum in Oldenzaal ligt momenteel nog een voorraad van 150.000 artikelen opgeslagen. De balanswaarde hiervan is geschat op 3 miljoen euro. "De verkoopwaarde zal lager zijn en daarmee onvoldoende om de schuld te dekken", zegt de curator.

Begin juni werden de leveringen al stilgelegd. Het is de bedoeling dat de activiteiten zo snel mogelijk hervat worden. Ook is het afwachten wat ABG precies over gaat nemen.  

Hunter werd in 1856 opgericht en staat vooral bekend om zijn Wellinton-laarzen. Inmiddels heeft het een uitgebreide collectie met schoenen, bovenkleding, tassen en accessoires. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!