Refurbed passeert omzetgrens van 1 miljard 

Refurbed passeert omzetgrens van 1 miljard 

Online marktplaats Refurbed is de omzetgrens van 1 miljard euro gepasseerd. Het bedrijf uit Oostenrijk maakte vorig jaar nog zijn entree op de Nederlandse markt, die inmiddels geldt als een van de grootste groeimarkten.

Drie jaar geleden bereikte Refurbed nog de omzetmijlpaal van 100 miljoen euro. "Het is heel snel gegaan", zegt medeoprichter Peter Windischofer. “Dit is een sterk signaal van de markt dat duurzaamheid en de circulaire economie in opkomst zijn."

Met de stap naar ons land vorig jaar speelde de scale-up naar eigen zeggen in op de groeiende vraag naar duurzamere alternatieven voor kwalitatieve elektronische apparatuur. Naast thuisland Oostenrijk en Duitsland is Nederland de snelst groeiende markt. 

Refurbed is in dertien landen aanwezig en haalde twee jaar geleden nog 54 miljoen euro op, voor een groot expansieplan. In dit interview vertelt Windischhofer hoe het bedrijf een blijvertje wil worden in Nederland. “Mensen hebben het over ons. In Oostenrijk en Duitsland hebben we een verwijzingspercentage van meer dan vijftig procent. Dat verwachten we ook voor de Nederlandse markt.” Geen member? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!