Minister kijkt of ingrijpen bij hoge winkelhuren kan

Minister kijkt of ingrijpen bij hoge winkelhuren kan

Minister Adriaansens (Economische Zaken) onderzoekt welke wettelijke mogelijkheden ze heeft om in te grijpen bij huurcontracten van onder meer winkels. Dat blijkt uit haar antwoorden op Kamervragen, schrijft het FD.

VVD-Kamerlid Aartsen sprak de minister aan op de ‘oneerlijke huurverhogingen’ sinds begin dit jaar. Hij wijst erop dat winkeliers al met veel kostenstijgingen te maken hebben, onder meer door de hoge gasprijzen. “Hij krijgt het deksel dubbel op de neus”, aldus Aartsen.

De minister organiseerde eerder al een overleg tussen huurders en verhuurders. Daar is echter niets uitgekomen. Wat de politiek nu eventueel concreet kan doen tegen de hoge winkelhuren is niet duidelijk.
 

Reacties 1


Jaap Smit 5 jul, 14:59

Hoe huurprijzen worden berekend in bijvoorbeeld een winkelcentrum met 1 eigenaar is al jaren een maas in de wet. Die zogenaamde toetsing in de omgeving gaat niet op en een of ander buitenlands concerns met allerlei belastingvoordelen zijn eerder geneigd hoge huren te accepteren maar de kleine zelfstandige zal dan vervolgens ook een huurverhoging krijgen. Daarom zie je op alle populaire of ooit populaire winkelgebieden dezelfde concerns en geen kleine zelfstandige meer.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!