Humanoid is failliet verklaard 

Humanoid is failliet verklaard 

De curator en het modemerk zelf denken niet dat dit het 'laatste hoofdstuk' is voor het modemerk; beiden hebben vertrouwen in een doorstart.

Het Arnhemse damesmodemerk Humanoid is failliet verklaard. Dat bevestigt de curator aan RetailTrends. 

Eind juni kreeg Humanoid uitstel van betaling, die zou gelden tot 29 augustus. In een reactie liet het damesmodemerk weten last te hebben gehad van ‘enkele incidentele tegenvallers’ ondanks een ‘veelbelovende start’. Daarnaast zouden de aandeelhouders ‘een sterk vertrouwen hebben in het potentieel van het bedrijf’. 

Toch werd de surseance van betaling op 7 juli stopgezet en werd het faillisement vandaag uitgesproken, bevestigt curator Eric Looijen aan RetailTrends. Het herstructureringsplan waar hij met de aandeelhouders aan werkte, liep al snel spaak.

Volgens Looijen had dit te maken met een combinatie van een aantal factoren. Zo was er geen plan toen de surseance van betaling werd aangevraagd. Daarnaast beriep een eigenaar van een warenhuis zich op het retentierecht met betrekking tot de handelsvoorraad. Aan het vrijgeven van die voorraad zou een prijskaartje hangen die de aandeelhouders niet wilden betalen. Door die factoren kon er geen herstructureringsplan komen en moest het faillissement worden aangevraagd.

In een reactie aan RetailTrends laat Humanoid weten dat de activiteiten onder toezicht van de curator tot nader orde worden voortgezet. "Daarnaast zetten wij achter de schermen alles op alles om een doorstart te realiseren", aldus het modemerk. De curator acht de kans op een doorstart groot. “Ik heb het gevoel dat dit niet het laatste hoofdstuk voor Humanoid is.”

In 2021 werd het moederbedrijf achter het Arnhemse damesmodemerk failliet verklaard. Het modelabel zelf kreeg een doorstart onder de oprichtster Sandra Harmsen – die in 2017 het merk verliet.


 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!