Esprit geeft winstwaarschuwing af 

Esprit geeft winstwaarschuwing af 

Esprit waarschuwt dat de omzet en de winst naar alle waarschijnlijkheid lager uitvallen dan verwacht. De modeketen vreest voor een verlies die oploopt tot zo'n 70 miljoen euro over het afgelopen halfjaar.

Het eerste halfjaar van 2022 wist Esprit nog 1,5 miljoen euro winst te maken. Toch ging het hierna bergafwaarts bij het modeconcern: in totaal leed Esprit vorig jaar een verlies van zo'n 80 miljoen euro. Dat terwijl in 2021 voor het eerst sinds jaren weer winst werd gemaakt. 

Voor het eerste halfjaar van 2023 hield Esprit rekening met een omzet van 3,62 miljard Hongkongse dollar, wat gelijkstaat aan 420 miljoen euro. Deze valt flink lager uit: er wordt nu rekening gehouden met een derde minder aan inkomsten.

Esprit wijst op de hoge inflatie, gestegen energie- en logistiekkosten en gedaald consumentenvertrouwen. Zeker in Europa, waar Esprit vooral actief is, gaven consumenten minder uit.

Het afgelopen halfjaar heeft de modeketen maatregelen genomen om extra te groeien. Esprit hoopt dat deze de komende maanden zijn vruchten afwerpen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!