Big Bazar sluit mogelijk 15 winkels

Big Bazar sluit mogelijk 15 winkels

Big Bazar heeft moeite om de huren te betalen van meerdere winkelpanden in Nederland. Naast de twee winkels in Schagen en Wormer is de discounter genoodzaakt nog dertien locaties te sluiten als verhuurders niet akkoord gaan met een lagere huur. 

Dat meldt ceo Jerke Kooistra aan NOS. "Als zij niet akkoord gaan met een lagere huur, willen wij niet meer samenwerken. Dat gaat gewoon niet in de huidige marktomstandigheden."

Onlangs heeft een van de verhuurders, Hoorne Vastgoed, Big Bazar aangeklaagd voor achterstallige huur, omdat de discountketen 'stelselmatig niet, niet geheel of te laat betaalt’. Big Bazar moet voor de winkellocaties in Wormer en Schagen 89 duizend euro betalen. Ook Renpart Vastgoed meldt dat de keten in Vlaardingen en ’s-Gravenzande betaalachterstanden heeft opgelopen. 

Volgens Kooistra wil Big Bazar graag met de verhuurders in gesprek, omdat het bedrijf te maken heeft met kostenstijgingen en lagere consumentenbestedingen en hoopt op een lagere prijs voor de winkels. 

In totaal zijn er 90 verhuurders, waarvan al een aantal akkoord hebben gegeven op een deal. Naast de locaties in Wormer en Schagen, waar Big Bazar binnen een maand uit moet vertrekken, staan er nog dertien winkels op het spel.

Reacties 6


James Cooper 19 jul, 10:18

Verhuurders bepalen wat wij in het straatbeeld te zien krijgen. Winkeliers worden de nek omgedraaid door de woekerhuren van vastgoed beleggers. Als de overheid hier niet eens in gaat grijpen bestaat het straatbeeld over 10 jaar alleen nog uit H&M en Zara.


Theo Henderiks 19 jul, 10:26

In Malden wordt de winkel nu ook leeggehaald. Niet raar, want deze winkel had de consument niets te bieden. Jammer, maar dit is wanbeleid. volop lege en half lege schappen. Veel snoep en frisdrank. daar zit niemand op te wachten en het heeft een minimale kassa aanslag en lage marges.. Het probleem is naar mijn idee veel groter dan in de pers beschreven wordt.


ikke weet het 19 jul, 17:23

Denk dat het gewoon een verlengstuk is van de familie Blokker om er makkelijk vanaf te komen.

Eerst verkopen aan Mirage groep met een bruidsschat van vele miljoenen, die verkoopt het weer door aan Kooistra, en zo blijft de familie Blokker buiten schot,

Iedereen zag natuurlijk aankomen dat het geen succes werd.

Blokker heeft het eerder geprobeerd met Giraffe, dit was geen succes, en toen kwam Action, die kon het wel waarmaken, en die zijn gewoon de " baas "in discountland.

De consument heeft duidelijk gekozen, voor discount ga je naar de Action, hierbij maakt de prijs niet echt meer uit, de klant weet of denkt dat de Action goedkoop is.

Ook dit gaar veranderen in de toekomst, want Action is groot geworden van rest partijen, en als je meer dan 2000 filialen hebt, dan is het vinden van restpartijen steeds moeilijker.


Fieke Tolle 20 jul, 23:40

In Amersfoort zijn rr drie medewerkers ontslagen vanwege diefstal. De winkel in Schothorst is hierdoor gedupeerd.


Frits Vries 22 jul, 11:50

Kijk maar maar de foto,
Dan weet je al ,onmogelijke locatie,
Verder valt zeker uit big bazar veel te halen met kleine restpartijen.


Mark De Jong 23 jul, 22:51

Big bazar is niet meer, nooit geweest eigenijk. In Den Helder zijn ze jaren geleden in het pand van de action gaan zitten in het centrum

Action in Den Helder floreert en Big Bazar is alrijd uitgestorven

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!