Reparatieketen The Fixables failliet

Reparatieketen The Fixables failliet

De omzetten van de voormalige RetailRookie zijn hard gekelderd, zegt oprichter René Smit.

The Fixables, een winkelketen voor reparatie van smartphones, is deze week failliet verklaard. Dat bevestigt oprichter René Smit tegenover RetailTrends.

De winkels van The Fixables in Utrecht en Bussum zijn sinds donderdag gesloten en de vestiging in Amsterdam gaat ook snel dicht. Eerder sloot de voormalige RetailRookie zijn winkel in Rotterdam al. “De omzetten zijn dermate gekelderd dat ik dit niet ga volhouden”, zegt Smit, die zelf het faillissement heeft aangevraagd. 

Volgens Smit zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen. Zo daalden de omzetten in coronatijd hard. “Toen gingen mensen niet naar de kroeg en festivals, waardoor er weinig toestellen kapot vielen.” Na corona lukte het niet de omzetten weer op peil te brengen. Volgens Smit wellicht omdat consumenten eerder kiezen voor een refurbished toestel dan voor reparatie en omdat het repareren van nieuwe telefoons steeds duurder wordt. Ook het eindigen van de samenwerking met Huawei als servicepartner hakte erin.

Curator Maarten Bout laat desgevraagd weten te mikken op een doorstart. Enkele geïnteresseerde partijen hebben zich al gemeld. Hij hoopt The Fixables als geheel te kunnen verkopen. Smit weet nog niet of hij zelf interesse heeft om de formule door te zetten.

The Fixables behoorde in 2014 tot de eerste lichting RetailRookies. Oorspronkelijk waren er plannen voor een keten met filialen door het hele land.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!