'Golf aan retailfaillissementen aanstaande'

'Golf aan retailfaillissementen aanstaande'

Ondanks de groei van de consumentenbestedingen zitten veel retailers in de gevarenzone, blijkt uit een marktanalyse van kredietverzekeraar Allianz Trade.

De kans op grote faillissementen in de retailsector is sterk gestegen. Ondanks de groei van de consumentenbestedingen zitten veel retailers in de gevarenzone, blijkt uit een marktanalyse van kredietverzekeraar Allianz Trade.

De retailomzetten in Nederland stijgen weliswaar, maar dat komt alleen door de gestegen verkoopprijzen. “Met veel retailers gaat het slecht, ook al zien ze hun omzet stijgen”, aldus director risk underwriting Johan Geeroms van Allianz Trade. Hij wijst erop dat veel spelers kampen met een hoge voorraad die mogelijk tegen dumpprijzen de markt op moet. “Per saldo gaan ze er op achteruit.”

Allianz verwacht dat de consumentenbestedingen pas in de tweede helft van 2024 echt zullen aantrekken. “Financieel komen bedrijven in de knel”, aldus Geeroms. Ze hebben het geld niet voor noodzakelijke investeringen in bijvoorbeeld digitalisering.

Na de recente faillissementen van Scotch & Soda, Score Group en VanMoof kunnen er nog vele volgen, waarschuwt Allianz. Juist onder grote ketens, die veel hebben moeten investeren en met hoge schulden kampen. Modeketens, warenhuizen en e-commercepartijen lopen volgens de kredietverzekeraar het hoogste risico.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!