Detailhandel zag omzet opnieuw stijgen in juni

Detailhandel zag omzet opnieuw stijgen in juni

De totale omzet van de detailhandel was in juni 8,1 procent hoger dan in juni 2022. Het aantal verkopen in de branche daalde iets, met 1,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Supermarkten, bakkers en slagers zorgden in juni opnieuw voor de hoogste omzetstijging in de detailhandel: winkels in voedings- en genotmiddelen zetten 10,8 procent meer om dan in juni 2022. Het aantal verkopen lag 1,7 procent lager. Vooral supermarkten draaiden meer (+12 procent) omzet; speciaalzaken draaiden 2,5 procent meer omzet.

Niet alleen food-winkels zagen hun omzetten stijgen: ook non-foodwinkels zetten meer (+7,1 procent) om in juni. De verkoopdaling voor kledingwinkels, drogisterijen, winkels in recreatieartikelen, schoenenwinkels, winkels in consumentenelektronica, doe-het-zelfwinkels en woonwinkels, was nihil (0,3 procent).

De daling van het aantal verkopen was voor de volledige detailhandel in juni met 1,4 procent minder hoog dan in voorgaande maanden. Zo was de volumedaling in mei, april en maart tussen de 4 en 5 procent. 

Ook onlineomzetten stegen vorige maand, met 5,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2022. De omzet voor webwinkels steeg met 2 procent. In vergelijking met vorige maanden, steeg vooral de onlineomzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is. Deze winkeliers zetten 9,1 procent meer om.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!