Faillissementsaanvraag Big Bazar krijgt meer steun

Faillissementsaanvraag Big Bazar krijgt meer steun

Nog eens zes schuldeisers van Big Bazar steunen de faillissementsaanvraag voor de winkelketen. Dat zegt directeur Joost Konings van Invorderingsbedrijf, initiatiefnemer van de aanvraag, tegen RTL Nieuws.

De nieuwe schuldeisers die zich gemeld hebben wachten veelal nog op geld voor producten die zij aan de winkels geleverd hebben. Het gaat om bedragen van wisselende grootte, in totaal zo’n 221.000 euro. Invorderingsbedrijf zelf diende de faillissementsaanvraag begin deze week in namens een pandverhuurder in Goes.

Advocaat Oscar van Oorschot, die namens Big Bazar optreedt, noemt het handelen van Konings ‘stemmingmakerij’ en 'misbruik van recht'. Ook zegt hij dat aan hem niet is gemeld dat zes schuldeisers de faillissementsaanvraag steunen. Big Bazar is hard aan het werk om problemen op te lossen, aldus de advocaat. Hij wijst erop dat het niet makkelijk is in retail en dat de acties van Konings niet helpen. “Maar we gaan helemaal niet failliet, no way."

Eerder werd duidelijk dat Big Bazar op meerdere plekken met huurachterstanden kampt. Met de faillissementsaanvraag hopen de schuldeisers betaling af te dwingen en het niet daadwerkelijk tot een bankroet te laten komen.

Reacties 1


Didier W 11 aug, 13:46

Succes met nieuwe huurders zoeken in deze markt. 😂

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!