C&A sloot afgelopen jaar 17 winkels in Nederland en buurlanden

C&A sloot afgelopen jaar 17 winkels in Nederland en buurlanden

De winkeldeuren in 14 andere Europese markten gingen de afgelopen tien maanden wel vaker open dan in Nederland, België en Duitsland. 

C&A heeft in tien maanden tijd in totaal 17 winkels gesloten in Nederland, België en Duitsland. Wel opende de modeketen in zijn 14 andere Europese markten meer winkels. Dat blijkt uit een inventarisatie van RetailTrends.

In oktober vorig jaar stond de teller op 1358 winkels in heel Europa. Dit zijn er nu twee minder. In Duitsland, verreweg het belangrijkste land voor C&A, verdwenen 10 locaties. Daar zijn er nu nog 399 over. In Nederland gingen er twee winkels dicht: hier heeft C&A nu nog 98 vestigingen.

In België sloten vijf winkels, wat al in de lijn der verwachting lag: de modeketen kondigde in november vorig jaar al aan in het land meer winkels te gaan sluiten, als onderdeel van een herstructurering. 

In de andere 14 Europese landen waar C&A actief is gingen juist meer vestigingen open dan er sloten. Zo gingen er de afgelopen tien maanden drie nieuwe locaties open in Roemenië, waar de teller nu op 50 staat. 

Tussen eind 2021 en eind 2022 sloot C&A meer dan 70 winkels in heel Europa. De afgelopen tien maanden waren dit er slechts twee, waarmee er een einde lijkt te zijn gekomen aan een golf van winkelsluitingen. In oktober 2022 zei het bedrijf al te proberen om het 'sluiten van winkels zoveel mogelijk te vermijden'. 

Reactie C&A
"We evalueren voortdurend onze winkelportefeuille om ervoor te zorgen dat we leveren wat onze klanten willen", aldus een woordvoerder van de modeketen tegenover RetailTrends. Zo zijn er winkels gesloten die niet langer winstgevend waren en wordt de winkelruimte verkleind. "Maar we openen en heropenen ook weer winkels. Hasselt (België) is daarvan een goed voorbeeld: na een afwezigheid van anderhalf jaar gaan we in het centrum opnieuw open in september." Hoewel er vooral in Nederland, Duitsland en België veel winkels zijn gesloten, is er volgens C&A niet specifiek meer geïnvesteerd in bepaalde markten.

De keten zelf benadrukt dat het de afgelopen 18 maanden bezig is om zijn winkels in Europa te moderniseren. Het merendeel (1180 winkels) is inmiddels in het nieuw gestoken. Ook zegt C&A de komende drie jaar honderd nieuwe winkels te willen openen.

C&A-ceo Giny Boer wordt op 7 september op het event RetailTrends Live geïnterviewd door topjournalist Frénk van der Linden. Dit interview bijwonen? Koop je ticket hier.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!