Marks & Spencer koerst af op hogere winst

Marks & Spencer koerst af op hogere winst

Warenhuisketen Marks & Spencer heeft in de eerste 19 weken van het jaar de omzet in zowel food als non-food zien toenemen. De Britse retailer heeft daardoor zijn eerdere verwachtingen voor het gehele boekjaar naar boven bijgesteld.

De like-for-like omzetgroei binnen food bedroeg de afgelopen vijf maanden ruim 11 procent. In kleding en woonartikelen was dat 6 procent. Daarbij zag Marks & Spencer vooral in de winkels de omzetten toenemen, terwijl de onlinegroei gematigder was. De operationele marges noemt het bedrijf ‘robuust’.

Concrete cijfers deelt Marks & Spencer niet in de korte update. Wel laat het bedrijf weten dat de resultaten tot nu toe de eerder gestelde verwachtingen overtreffen. De retailer gaat daarom uit van een hogere winst in het lopende boekjaar. Vorig jaar bedroeg de nettowinst omgerekend zo’n 423 miljoen euro.

Marks & Spencer komt uit een lastige periode. Afgelopen voorjaar werd bekend dat honderden banen op het hoofdkantoor verdwijnen. Tijdens de coronacrisis schrapte de warenhuisketen ook al zo’n 7.000 banen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!