Yaya breidt uit met drie nieuwe winkels

Yaya breidt uit met drie nieuwe winkels

Voor de komende maanden staan locaties in Nederland en België op het programma. Ook is onlangs de eerste vestiging in Ierland geopend.

Het Nederlandse damesmodemerk Yaya zet vol in op het vergroten van zijn winkelbestand: voor de komende maanden staan locaties in Enschede, Maastricht en Knokke op het programma. Ook is onlangs de eerste vestiging in Ierland geopend.

Tot vorig jaar had Yaya vijf winkels in België die werden uitgebaat door Retail Concepts (bekend van Bever), tot deze de samenwerking had opgezegd. Eigenaar Patrick Draijer ging vervolgens op zoek naar locaties om zelf winkels te openen, waarna Brugge en Gent werden geopend. Daarop volgde een locatie in Nieuwpoort, vorige maand. In december maakt een nieuwe locatie in Knokke zijn opwachting, waarmee de teller in België op vier komt te staan.

In Nederland heeft Yaya 13 winkels, waar binnenkort twee extra locaties bij komen. Volgens Draijer bevindt het merk zich in een ‘afrondende fase’ voor een pand in Enschede. Ook zijn de onderhandelingen gestart in Maastricht. 

De afgelopen maanden heeft Yaya bovendien aan de weg getimmerd in nieuwe markten. In het Ierse Dublin is een locatie geopend die wordt gerund door een retailpartner, vertelt Draijer. Na wat opstartproblemen – “de Ierse markt is wel echt anders dan de Nederlandse” – gaat het er voorspoedig. “Als deze winkel goed genoeg slaagt, is er ongetwijfeld ruimte voor meer winkels in het land; maar dat laten we vrij aan onze partners.”

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!