Big Bazar-topman roept leveranciers op tot rust

Big Bazar-topman roept leveranciers op tot rust

De retailer heeft mogelijk langer de tijd nodig om alle openstaande rekeningen te voldoen, maar kan volgens topman Heerke Kooistra wel gewoon betalen.

Big Bazar heeft mogelijk langer de tijd nodig om alle openstaande rekeningen te voldoen. “Maar dat we het niet kunnen betalen is niet waar”, zegt topman Heerke Kooistra in gesprek met persbureau ANP.

Kooistra roept leveranciers op om mee te denken en niet zenuwachtig te worden. De huidige faillissementsaanvragen die tegen Big Bazar lopen zullen het bedrijf de kop niet kosten, zegt hij. “Maar er moeten er niet meer bijkomen. We hebben rust en loyale stakeholders nodig.” Hij wijst erop dat als veel leveranciers in paniek raken en stoppen met leveren, het assortiment en daarmee de omzet in elkaar zakt.

Kooistra noemt de hausse aan faillissementsaanvragen ‘stemmingmakerij’ en een ‘hetze’, maar erkent ook zelf niet goed gehandeld te hebben. Big Bazar is gestopt met het betalen van de huur voor verlieslatende winkels. “Wij hadden dit heel anders moeten aanpakken.” Hij zegt inmiddels met leveranciers en verhuurders in gesprek te zijn. De huren zijn volgens Kooistra op sommige plekken veel te hoog voor de kwaliteit van de locatie.

Sinds begin deze maand stapelen de faillissementsaanvragen voor Big Bazar zich op. De advocaat van de winkelketen moest dinsdag een rechtszaak om twee panden in Drenthe laten schieten, omdat hij in Amsterdam was om een faillissementsaanvraag te pareren. Dat is volgens hem gelukt. "We vertrouwen erop dat we er met elke verhuurder uit kunnen komen", zegt de advocaat.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!