Personeel Big Bazar krijgt te laat of niet betaald

Personeel Big Bazar krijgt te laat of niet betaald

Medewerkers van Big Bazar hebben geen of te laat salaris gekregen. Er heerst onrust onder het personeel, dat zich inmiddels heeft gemeld bij de vakbonden.

De koopjesketen had het salaris van het personeel afgelopen vrijdag moeten betalen, maar dat gebeurde niet. Heerke Kooistra, ceo, deelde intern mee dat het bedrijf ‘na het weekend’ de lonen zou uitbetalen, meldt het FD. Maar de loonbetaling bleef uit.

Ongeruste medewerkers van Big Bazar hebben zich vervolgens bij vakbond FNV gemeld. De advocaat van Big Bazar, Oscar van Oorschot, beloofde dat het personeel maandag alsnog zijn salaris zal krijgen. Volgens hem had het uitblijven van de betalingen van het salaris te maken met de bank. De keten heeft 1.300 medewerkers.

Medewerkers die in de financiële problemen komen, konden volgens van Oorschot een voorschot aanvragen. Volgens hem zijn er ‘honderden voorschotten’ betaald door Big Bazar.

Een deel van de medewerkers heeft maandag wel salaris gekregen, bevestigt CNV-bestuurder Tossif Alvi. De directie beloofde de andere medewerkers dinsdag te betalen. Alvi: “Als dat niet gebeurt, zullen we samen met de medewerkers kijken wat de volgende stappen zijn.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!