Lego ziet omzet nog licht toenemen

Lego ziet omzet nog licht toenemen

Speelgoedfabrikant Lego heeft de consumentenomzet in het eerste halfjaar met 3 procent zien stijgen op jaarbasis. Daarmee is de groei een stuk lager dan een jaar geleden (17 procent), maar doet de Deense fabrikant het nog wel beter dan de markt.

Doordat de speelgoedmarkt als geheel krimpt heeft Lego zijn marktaandeel ‘significant’ kunnen vergroten, meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers. De omzet kwam uit op omgerekend 3,67 miljard euro. De nettowinst liep wat terug, van 832 miljoen naar 684 miljoen euro.

Lego is zelf tevreden met de resultaten. “Door de vraag naar onze producten overtroffen we de sector en groeiden we aanzienlijk in marktaandeel”, aldus ceo Niels Christiansen.

Lego richt zich de komende tijd vooral op China, met de opening van nieuwe winkels en het versterken van de online aanwezigheid. Wereldwijd heeft het merk 187 eigen filialen en ruim 800 brandstores die door franchisepartners gerund worden. In Nederland heeft Lego vier eigen winkels.

Reacties 1


ikke weet het 31 aug, 10:36

Wanneer Lego actiever wordt, kunnen ze nog meer omzet maken.

Het is bijvoorbeeld belachelijk dat gewone zelfstandige winkeliers niet eens bezocht worden , en de mogelijkheid hebben om alle Lego set kunnen kopen, en dat deze alleen voorbehouden worden voor de grote concerns en enkele andere aanbieders.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!