Big Bazar verwacht failliet te gaan

Big Bazar verwacht failliet te gaan

Big Bazar heeft weinig hoop meer om een faillissement te kunnen afwenden. Nu de discounter van de rechter geen extra tijd krijgt om te herstructureren is de lucht ‘behoorlijk donker’ geworden, zo laat de advocaat van Big Bazar weten aan het FD.

Big Bazar wilde via de rechtbank een afkoelingsperiode van 2 weken afdwingen, maar die ging daar niet in mee. De rechtbank had er onvoldoende vertrouwen in dat de retailer na die periode wel voldoende geld had om zijn schulden te voldoen. Advocaat Oscar van Oorschot zegt dat Big Bazar niet wil opgeven, maar dat er weinig mogelijkheden meer zijn. “Juridisch gezien zijn we bijna uitgespeeld.”

Ook het grote aantal faillissementsaanvragen dat loopt tegen Big Bazar draagt bij aan het pessimisme. Dat zijn er volgens Van Oorschot 13 of 14.  “Als het er één, twee of drie zijn, dan kun je proberen een regeling te treffen. Dat is nu knap lastig.”

De rechtbank in Amsterdam gaat woensdag de aanvraag van het faillissement behandelen. Big Bazar heeft een schuldenlast van zo’n 30 miljoen aan leveranciers en verhuurders. Meerdere verlieslatende winkels werden de afgelopen tijd al gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!