Vrijdag nieuwe uitspraak in zaak Big Bazar

Vrijdag nieuwe uitspraak in zaak Big Bazar

De rechtbank in Leeuwarden buigt zich vrijdag over het herstructureringsverzoek in de zaak rond Big Bazar. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank aan het ANP.

Het nieuwe verzoek hield in dat de ondernemingsraad van het bedrijf vroeg om een deskundige te benoemen om de schulden te herstructureren. Daardoor werden dinsdag alle faillissementsaanvragen uitgesteld. De rechter gaat nu dus kijken of dit verzoek kan worden gehonoreerd. 

Bij een herstructurering van de schulden probeert de discounter tot een akkoord te komen met de schuldeisers. Door de kosten deels terug te betalen moet een faillissement worden voorkomen. Afgelopen maandag wilde Big Bazar een afkoelingsperiode inzetten om zo tijd te winnen, maar daar ging de rechter niet mee akkoord. 

Reacties 1


Peter retailer 6 sep, 20:25

Dit is niet je bedrijf als ondernemer begeleiden naar de toekomst, maar simpelweg opblazen!
Geen huur betalen om je verhuurders te dwingen om huur te verlagen, je leveranciers niet meer betalen, en tot overmaat van ramp je medewerkers niet serieus nemen en informeren,
Dit leidt tot een ongelofelijk slecht einde. Wat een drama voor al de kei hard werkende medewerkers. Wat een ongelooflijk slecht management,

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!