Big Bazar wil Belgische tak verkopen

Big Bazar wil Belgische tak verkopen

Big Bazar wil de Belgische tak van het bedrijf verkopen om geld binnen te halen. Daarmee wil de discounter een dreigend faillissement proberen af te wenden.

Dat bleek vrijdag tijdens de zitting in Leeuwarden. Het draaide daar om het verzoek om Big Bazar meer tijd te geven de schuldeisers te kunnen terugbetalen. De Belgische tak verkopen zou genoeg moeten zijn om de komende weken de lopende rekeningen te betalen. Big Bazar heeft zo'n 10 winkels in België. 

Big Bazar probeert op allerlei manieren een mogelijk faillissement uit te stellen en af te wenden. Vorige week vrijdag vroeg de winkelketen om een afkoelingsperiode. Daarna kwam de OR van het bedrijf met een reddingsplan door een deskundige aan te stellen. De rechter doet woensdag 15:00 uitspraak over het nieuw ingediende plan. 

Big Bazar heeft te maken met achterstallige schulden aan leveranciers en verhuurders. Meerdere schuldeisers dienen een faillissementsaanvraag in voor de winkelketen.

 

Reacties 2


ikke weet het 11 sep, 12:59

Mijnheer Kooistra zegt toch dat er genoeg geld is, dan snap ik deze zin niet helemaal :

Big Bazar wil de Belgische tak van het bedrijf verkopen om geld binnen te halen. Daarmee wil de discounter een dreigend faillissement proberen af te wenden.

Maar ja, wie wil er een zo goed als failliete zaak zonder perspectief overnemen ?

Heb er afgelopen week enkele bezocht, maar er stond totaal geen handel in de winkels.
Bij 1 winkel was zelfs de achterzijde van de winkel zo goed als leeg, en waren de lampen maar half aan, ja zo trek je nog klanten.


Ikke weet het ook 22 sep, 16:53

Beste Ikke weet het,

zo is het helaas met een aankomend faillissement. Winkels zijn dan eenmaal niet meer op hun best gepresenteerd. Als je logisch nadenkt moet dit te begrijpen zijn, met het nieuws dat ze in de knel zitten met hun leveranciers. Er zal geen leverancier meer wat uitleveren op het moment dat hun nota's niet meer betaald worden of niet voldaan word aan hun betalingscondities.
Soms maakt dit het ook juist aantrekkelijk voor een ander bedrijf om alles over te nemen, aangezien de waarde van het bedrijf zakt. Dan zullen zij de nodige input moeten geven om het weer bloeiend te maken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!