Mede-grondlegger Omoda overleden

Mede-grondlegger Omoda overleden

Lourus Jan Verton is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. Hij opende in 1961 samen met zijn vrouw de eerste winkel van Omoda.

De geschiedenis van Omoda als schoenmakerij gaat terug tot 1875, maar de eerste eigen winkel opende begin jaren 60 in Zierikzee, toen nog onder de naam Verton Schoenen. Lourus Jan was de derde generatie van de eigenaarsfamilie. Later namen zijn kinderen Lourus en Wilhelm Verton de leiding over en inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer, met Marlinde Baan-Verton en haar man Jan Baan en zijn zwager Lourus-Jan Verton.

Lourus Jan Verton wilde een winkel die tegelijkertijd kwaliteit uitstraalde en toegankelijk was voor iedereen. Daarmee heeft hij de basis voor 'het huidige Omoda-DNA gelegd', schrijft het bedrijf in een LinkedIn-post. ‘Zijn gedachtegoed zal blijven voortleven; dit zullen wij altijd in ere houden binnen ons familiebedrijf.'

Omoda is inmiddels uitgegroeid tot een fashionretailer met ruim 30 eigen winkels. Het hoofdkantoor is nog altijd in Zierikzee gevestigd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!