Nu al meer retailfaillissementen dan vorig jaar

In augustus van dit jaar zijn 39 retailers failliet gegaan. Daarmee komt het totale aantal faillissementen in de branche nu al hoger uit dan heel vorig jaar, blijkt uit CBS-cijfers.

In totaal zijn er dit jaar in de retailsector 198 faillissementen uitgesproken. Dat zijn er al 5 meer dan het gehele vorige jaar (193). Ook in 2021 waren het er over het gehele jaar een stuk minder (137).

Het hoogste aantal retailfallissementen van dit jaar werd, voor de 39 in augustus, in februari gehaald met 32. In juli gingen de minste bedrijven op de fles, slechts 14. Vorig jaar gingen er in augustus 20 bedrijven failliet. Dat werd toen alleen door december overtroffen (26).

Het is al meer dan 4 jaar niet voorgekomen dat er zoveel retailbedrijven failliet gingen in 1 maand. In april 2019 waren het er 40.  Opvallend is dat er 11 winkels in overige huishoudwaren failliet zijn gegaan. Dat brengt het totaal van dit jaar al op 45, al meer dan vorig jaar in zijn geheel (34). Ook in 2021 (21) en 2020 (41) gingen er in een heel jaar in deze branche niet zoveel bedrijven failliet.

Reacties 2


Marc van Workum 12 sep, 10:42

Het gaat hier over faillissementen, je hoort maar weinig over vrijwillige sluitingen zonder faillissement. Mensen die noodgedwongen moeten stoppen en door hun "spaar" geld heen zijn.


Paul Vries 12 sep, 12:05

Hi Marc, vermoed dat je te maken heeft met het feit dat Retailtrends spreekt namens de grote MKB en +. Niet de eenmanszaken.
Maar links- of rechtsom…. Als je noodgewongen de deuren moet te sluiten (groot of klein) wel/ niet technisch een faillisementen, het is en blijft heel erg voor
de getroffen bedrijven + personeel. 😔

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!