Big Bazar krijgt geldinjectie, nieuw verzoek tot herstructurering

Big Bazar krijgt geldinjectie, nieuw verzoek tot herstructurering

Twee schuldeisers hebben een nieuw herstructureringsverzoek ingediend voor koopjesketen Big Bazar. De reden is een geldinjectie van 2 miljoen euro. 

Dat meldt het ANP. Met de nieuwe kapitaalinjectie hoopt Big Bazar de komende vier weken aan zijn lopende verplichten te voldoen. Als de rechtbank dat genoeg tijd vindt, zou het herstructureringsverzoek dit keer mogelijk wel kans van slagen hebben. 

Eerdere pogingen om herstructeringsdeskundigen aan te stellen, werden meermaals door de rechtbank afgewezen. Als deze wel worden toegekend, volgt er een afkoelingsperiode waarin Big Bazar en de schuldeisers mogelijk alsnog een akkoord kunnen bereiken.

Door het verzoek van de twee leveranciers, is de rest van de faillissementsaanvragen gepauzeerd. Sommige aanvragen zouden dinsdag door de rechtbank worden behandeld.

Big Bazar heeft te maken met achterstallige schulden aan leveranciers en verhuurders. Meerdere schuldeisers dienden een faillissementsaanvraag in voor de winkelketen. Het is nu voor de derde keer in een paar weken tijd dat Big Bazar vlak voor de behandeling van faillissementsaanvragen met een nieuw plan komt, waardoor deze niet worden behandeld. 

Wanneer de rechtbank zich over dit nieuwe verzoek buigt is nog niet bekend.
 

Reacties 2


Freek HN Hilgerdenaar 23 sep, 11:13

Dit is echt Big Bizar!! de grote worden rijker en uiteindelijk de kleine winkelier betaald het gelag!! Want de leverancier moet zijn marge dan nog maken bij de kleinere winkelier.(zeker als de grote op de fles gaan)

ik sprak deze week een kleine winkelier die kon zijn LEGO beter kopen bij het Kruidvat en of BOL dan bij zijn eigen leverancier, dit moet toch niet kunnen.


Willem Guit 18 okt, 18:19

Mijn vader is jaren geleden overleden, maar die zij al de grote worden altijd voorgetrokken aan kleintjes kunnen ze
onvoldoende verdienen en de grote doen een bod en daar doen ze het voor want het gaat in het groot ! ! !
Nu na alle jaren gaat het eindelijk ook FOUT !!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!