Verbetering van trainingen cruciaal voor Nederlandse retailsector

Verbetering van trainingen cruciaal voor Nederlandse retailsector

Een recent onderzoek uitgevoerd door Mobietrain, een innovatief platform voor prestatieverbetering bij frontline teams, onthult verontrustende bevindingen met betrekking tot de tevredenheid van medewerkers in de Nederlandse retail- en hospitalitysector over hun interne trainingen. Het onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van de medewerkers (58%) ontevreden is over de kwaliteit van de trainingen die hen worden aangeboden.

Gebrek aan structuur en effectiviteit bij retailtrainingen
Uit het onderzoek blijkt dat veel Nederlandse medewerkers klagen over het gebrek aan structuur en effectiviteit in de trainingen die ze ontvangen. Een alarmerende 58% van de respondenten geeft aan dat hun organisatie geen gestructureerde trainingsprogramma's heeft of dat ze hier niet van op de hoogte zijn. Bovendien heeft 49% moeite om de kennis die ze opdoen tijdens coaching en trainingen toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden, wat vooral kritisch is in een sector die bekend staat om zijn snel veranderende omgeving.

Behoefte aan effectievere trainingen
Ondanks de ontevredenheid gelooft bijna de helft (48%) van de werknemers dat effectieve training en coaching hen in staat zouden stellen om 20% meer impact op de bedrijfsresultaten te hebben. Dit benadrukt de dringende behoefte aan verbetering van trainingsprogramma's binnen de retail- en hospitality sector, waar klanttevredenheid en efficiënte bedrijfsvoering van cruciaal belang zijn.

Digitale ondersteuning ontbreekt 
Een andere opvallende bevinding is dat meer dan de helft (52%) van de medewerkers niet altijd toegang heeft tot de juiste informatie en hulpmiddelen voor hun werk. Dit kan deels worden toegeschreven aan het feit dat 58% van de medewerkers geen toegang heeft tot een digitaal platform voor training. Onder degenen die wel gebruik maken van digitale trainingen, is 46% ontevreden over de prestaties ervan, wat wijst op de noodzaak van effectieve digitale oplossingen specifiek gericht op de behoeften van de retailmedewerkers.

Gebrek aan verbondenheid en betrokkenheid 
Het onderzoek onthult ook dat de helft (50%) van de Nederlandse medewerkers zich niet echt verbonden voelt met de missie of het doel van hun organisatie. Dit gebrek aan verbondenheid kan de betrokkenheid en prestaties van medewerkers negatief beïnvloeden, wat direct van invloed is op de klantbeleving in de winkels. Bovendien voelt 75% van de deelnemers zich niet verbonden met collega's van andere locaties, wat de samenwerking en productiviteit binnen de retailorganisaties kan ondermijnen.

Oplossingen voor verbetering in de retailsector
Guy Van Neck, oprichter en CEO bij Mobietrain, benadrukt het belang van continue aanpassing van trainingsprogramma's aan de dynamiek van de retailsector. Hij stelt voor om retailmedewerkers te voorzien van korte, dynamische, gepersonaliseerde en interactieve trainingen om hun betrokkenheid te vergroten en de efficiëntie te verbeteren, wat resulteert in een betere klantenservice en bedrijfsresultaten.

Van Neck: “De resultaten van dit onderzoek benadrukken de dringende behoefte aan verbeteringen in trainingsprogramma's binnen de Nederlandse retailsector om de tevredenheid van medewerkers te vergroten, hun betrokkenheid te versterken en uiteindelijk de prestaties van de retailbedrijven te verbeteren. Het is aan retailorganisaties om te investeren in effectieve en aangepaste trainingsmethoden om de sector te laten floreren in een zeer concurrerende en snel veranderende markt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!