Opnieuw meer omzet voor detailhandel, vooral groei in non-food

Opnieuw meer omzet voor detailhandel, vooral groei in non-food

De totale omzet van de detailhandel was in augustus bijna 6 procent hoger dan in augustus 2022. Wel daalde het aantal verkopen met 2,1 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. 

Winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in augustus 6,3 procent meer omgezet dan in augustus 2022: een minder hoge stijging dan in de maand ervoor (+6,8 procent). 

Wel lag het aantal verkopen lager (3,2 procent), ten opzichte van het jaar ervoor. Net als in de maanden hiervoor boekten vooral supermarkten meer omzet (+6,7 procent). Speciaalzaken zagen de omzet met 3 procent stijgen. 

Ook de omzet van non-food winkels lag hoger (+4,3 procent). Het aantal verkopen lag lager (-2,5 procent) vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Die volumedaling was minder groot dan in juli (-3,2 procent).

Drogisterijen, kledingwinkels, winkels in meubels en woninginrichting, schoenen e ledenwaren en de winkels in doe-het-zelfartikelen hebben meer omgezet dan in augustus 2022. Winkels in recreatieartikelen en elektronicawinkels zagen hun omzet vorige maand dalen. 

De onlineomzetten waren in augustus 3,6 procent hoger dan vorig jaar. Pure webwinkels boekten 4,2 procent meer omzet, terwijl de onlineomzet van multichannelers 2,6 procent toenam. De online omzet van kledingwinkels, winkels in overige non-foodartikelen en elektronicawinkels zetten vorige maand minder om. Foodretailers en drogisterijen zagen hun onlineomzet wel stijgen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!