‘Kleding slechtst presterende retailbranche’

‘Kleding slechtst presterende retailbranche’

Kledingwinkels hebben al maanden te maken met dubbelcijferige dalingen in bestedingen. Geen branche doet het slechter, blijkt uit transactiedata van ABN Amro.

Uit de transactiedata, die gecorrigeerd zijn voor de inflatie, blijkt dat kledingzaken in september 19 procent minder betalingen verwerkten dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat is veruit het hoogste percentage van alle retailcategorieën. Ook in de meeste andere maanden van dit jaar daalden de bestedingen bij kledingwinkels het hardst op jaarbasis. Alleen in juni deden meubelzaken het nog slechter.

De andere retailbranches zien in de meeste maanden ook een daling van de bestedingen ten opzichte van een jaar eerder, maar die zijn beperkter. Ten opzichte van 2019, pre-corona, zien de meeste winkels nog wel groei. Opvallend is dat kleding er hier ook negatief uitspringt en wel met dalingen te maken heeft. ABN Amro wijst erop dat het beeld waarschijnlijk nog slechter is dan uit deze data blijkt, omdat deze branche ook veel retouren kent. De terugbetalingen hiervan worden in de transactiedata niet meegenomen.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!