IKEA boekt in Nederland fors meer omzet

IKEA boekt in Nederland fors meer omzet

IKEA heeft in Nederland in het afgelopen boekjaar 20 procent meer omzet geboekt. Dat blijkt uit de gepresenteerde verkoopcijfers van de Zweedse woonwinkelketen.

De Nederlandse omzet over het gebroken boekjaar 2022/2023 kwam uit op een totaal van 1,64 miljard euro, een stijging van 19,7 procent. De groei in Nederland is ruim 3 keer zo hoog als de stijging wereldwijd. Die steeg met 5,7 procent naar 41,7 miljard euro. De fysieke winkelbezoeken namen in Nederland met ruim 20 procent toe, terwijl dat wereldwijd slechts 7 procent was.

De online omzet van het bedrijf in Nederland is nog altijd goed voor 28 procent van de totale omzet in ons land. Wel is er sprake van een lichte daling van 2,9 procent ten opzichte van het boekjaar 2021/2022.

De Zweedse woonwinkel stelt verder in het gepresenteerde rapport dat het probeert in 2030 klimaatpositief te zijn. Het bedrijf zegt daarvoor nog eens 2,5 miljard euro, bovenop de al eerder geïnvesteerde 4 miljard euro, uit te geven aan hernieuwbare energie. Ook blijft het bedrijf inzetten op emissievrij thuisbezorgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!