Retailers scoren beter dan andere sectoren op verduurzaming

Retailers scoren beter dan andere sectoren op verduurzaming

Met 88 procent van de retailers die een duurzamere bedrijfsvoering hebben dan vorig jaar, scoort de sector beter dan het gemiddelde (82 procent).

Bijna 9 op de 10 retailers (88 procent) heeft een duurzamere bedrijfsvoering dan vorig jaar. Daarmee scoort de sector beter dan gemiddeld, blijkt uit cijfers van het CBS. 

De meeste verduurzaming in de detailhandel vindt plaats op het gebied van energie (31,5 procent). Milieuvriendelijk omgaan met grondstoffen en afval volgt op 12,9 procent. Daarentegen zegt slecht 1,1 procent van de bedrijven in de retail verduurzaamd te hebben op uitstoot. Ook zegt een klein deel (0,6 procent) op andere gebieden duurzame stappen te hebben genomen. 

Bijna de helft van de bedrijven (41,9 procent) die zegt wat aan verduurzaming te doen, zegt niet zozeer op 1 punt te hebben verbeterd, maar op een combinatie van de 3 genoemde criteria stappen te hebben gezet.

In totaal geeft dus 88 procent van de retailers aan iets gedaan te hebben om hun bedrijf te verduurzamen. Daarmee doet de retailsector het beter dan het gemiddelde van alle sectoren (82 procent). Van de in totaal 18 procent bedrijven dat niet verduurzaamt, ligt bij bijna 4 op de 10 bedrijven de grondslag daarvan bij de afhankelijkheid van derden (25 procent) of het gebrek aan financiële middelen (14 procent).

Van het inzamelen van gedragen kleding tot het terugdringen van voedselverspilling: allerlei retailers en merken zetten hun beste groene beentje voor. Een overzicht van allerlei inspanningen in de branche.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!