Adidas dringt verlies terug door verkoop Yeezy-sneakers

Adidas dringt verlies terug door verkoop Yeezy-sneakers

Adidas krabbelt langzaam maar zeker weer op na de breuk met rapper Kanye 'Ye' West. Over heel 2023 verwacht het sportmerk nu een verlies van 100 miljoen euro; in februari werd nog gesproken over 700 miljoen verlies. 

Dat meldt Adidas bij de voorlopige cijfers over het derde kwartaal. De omzet is met 6 procent teruggelopen tot 6,4 miljard euro. Een jaar nadat het sportmerk na zo'n 10 jaar de banden verbrak met Ye lijkt de schade mee te vallen. 

Waar Adidas in februari nog rekening hield met 700 miljoen euro verlies over heel 2023, werd die prognose later bijgesteld naar 450 miljoen. Nu verwacht het sportmerk rode cijfers tot 100 miljoen euro. Dat heeft alles te maken de Jeezy-schoenen, die samen met 'Ye' zijn ontwikkeld. Toen de banden met de rapper verbroken waren, bleef Adidas met voorraden zitten en liep het een aanzienlijk deel van de omzet mis. Uiteindelijk besloot het merk de sneakers in batches te verkopen. De eerste batch leverde 565 miljoen euro op, waarna in juli werd aangekondigd dat ook een tweede deel van de voorraad Yeezy-sneakers zouden worden verkocht. 

Adidas beloofde een 'aanzienlijk deel' van de opbrengst aan goede doelen te doneren die racisme en antisemitisme bestrijden. Het is nog niet bekend of er inderdaad een hoog geldbedrag aan een goed doel wordt uitgekeerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!