Rekening klant vaak geplunderd

In het hele land worden op grote schaal bankrekeningen van winkelende consumenten geplunderd. Volgens De Telegraaf “stromen de aangiften binnen van burgers die na een aankoop in een winkel forse bedragen van hun rekening zien verdwijnen.” Het plunderen gebeurt middels ‘skimmen’, het kopiëren van pinpassen en het filmen van bijbehorende pincodes. Onlangs dook dit fenomeen op bij een Lidl-filiaal in Zaandam, maar inmiddels heeft dit verschijnsel zich al verder verspreid over het land.

De criminelen breken vaak in bij winkels. Niet om te stelen, maar om de kassa om te bouwen voor het skimmen en om camera’s op te hangen. Ook ruilen dieven regelmatig betalingsapparaten om voor een nepexemplaar. Dit gebeurt meestal vlak voor sluitingstijd. De volgende dag wordt het apparaat vlak na winkelopening weer omgeruild.

Het Interregionale Fraude Team van Bureau Financieel Economische Recherche heeft inmiddels aangegeven dat het een zaak met een grote omvang is. Het verricht momenteel onderzoek naar de kwestie, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht. Ook Interpay/Currence is druk bezig met de fraude.

Michel Noordermeer van de Nederlandse Vereniging van Banken wil niets kwijt over de omvang. “Het blijft een kat-en-muisspel en we zijn opnieuw bezig ons ook tegen deze vorm van criminaliteit te wapenen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!