Koninginnedag-beleid winkels sterk verschillend

Consumenten zullen weinig logica ontdekken in het openingsbeleid van winkels op Koninginnedag. De ene winkel is gesloten, de andere open. En als de winkel geopend is, dan is dat vaak maar voor een paar uur. S. Veenstra van de Raad Nederlandse Detailhandel zegt dat het handiger zou zijn geweest als de viering van Koninginnedag naar maandag was verplaatst. “Dan kunnen winkeliers makkelijker besluiten dicht te blijven. Dat is ook duidelijker voor de klant.”

Ook binnen ketens kan het beleid verschillen. Zo opent Albert Heijn in principe in elk filiaal de deuren van 8 tot 14 uur, maar: “lokaal kan het afwijken, dat hangt af van de activiteiten in de winkels.” Een woordvoerder van Blokker, dat maar 150 van 600 winkels opent: “De tijden variëren. We kijken per plaats wat de andere winkeliers doen. Zijn zij ’s morgens open, dan zijn wij dat ook.” V&D, Hema en Bijenkorf openen ook slechts een deel van de winkels.

MKB Nederland betreurt de volgens haar chaotische gang van zaken. “Helaas is het zo dat winkeliers zelf bepalen wat ze doen. Het kan per stad erg verschillen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!