Adidas verkoopt opnieuw voor miljoenen aan Yeezy-sneakers

Adidas verkoopt opnieuw voor miljoenen aan Yeezy-sneakers

Het Duitse sportmerk heeft dit jaar meer dan 750 miljoen euro opgehaald met de voorraad Yeezy-sneakers.

Adidas heeft het tweede deel van zijn voorraad Yeezy-sneakers voor meer dan 350 miljoen euro verkocht. Door de 'sterke' verkoop van de die in samenwerking met rapper Kanye 'Ye' West zijn ontworpen, stelt Adidas zijn omzetverwachting naar boven bij.

Niet alleen de tweede batch verkoopt beter dan verwacht: ook het eerste deel van de sneakervoorraad vond gretig aftrek: deze batch bracht het Duitse sportmerk 565 miljoen dollar op. In totaal hebben de sneakers meer dan 750 miljoen euro opgeleverd.

De voorraadniveaus dalen nu met 23 procent op jaarbasis, tot 4,85 miljard euro. Dat is een betere positie dan waar Adidas eerder op hoopte. Over heel 2023 verwacht Adidas nu een verlies van 100 miljoen, waar in februari nog 700 miljoen werd verwacht.

Adidas verbrak vorig jaar na zo'n tien jaar de banden met Ye. Aanleiding waren onder meer antisemitische uitspraken van de rapper. Sindsdien zat Adidas opgescheept met een onverkochte voorraad Yeezy-schoenen ter waarde van 1,2 miljard euro. Mede door dit verlies daalde de omzet in het eerste kwartaal dit jaar met circa 440 miljoen dollar. 

Na Yeezy
Ceo Björn Gulden zegt tegen Handelsblatt zich de komende periode te willen focussen op het versterken van het eigen merk, om ook sterke resultaten te kunnen neerzetten als de Yeezy-voorraden zijn verkocht. Ofwel: "Het geven van minder kortingen, het verkopen van meer producten tegen de volle prijs en het balanceren van branding en economisch succes."

De winst van Adidas in het derde kwartaal komt uit op 409 miljoen. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 564 miljoen.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!