The Sting duikt ondanks omzetgroei in het rood

The Sting duikt ondanks omzetgroei in het rood

Modebedrijf The Sting heeft vorig jaar een nettoverlies van zo’n 1,5 miljoen euro geleden. De omzet groeide, maar de kosten ook, blijkt uit de recent gedeponeerde jaarrekening.

Uit het jaarverslag, dat door Quote als eerste werd opgemerkt, blijkt dat de omzet vorig jaar 337 miljoen euro bedroeg. Dat is een groei van zo’n 38 procent ten opzichte van 2021. Het leeuwendeel (322 miljoen) komt uit Nederland, de rest uit België. De laatste activiteiten in Duitsland werden in 2021 stopgezet, waardoor dat land vorig jaar geen omzet meer leverde.

De kosten van The Sting, waar ook zusterformules Costes, Cotton Club en De Koopman onder vallen, liepen vorig jaar ook flink op. Zo was het bedrijf 5 miljoen meer kwijt aan personeelskosten en ook 5 miljoen meer aan overige bedrijfskosten. Mede daardoor maakte de kleine winst van 2021 vorig jaar plaats voor rode cijfers.

In de jaarcijfers is te zien dat niet alle formules verlieslatend zijn. Costes en Cotton Club schrijven een positief resultaat, terwijl The Sting flink in de rode cijfers zit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!