9% winstdaling voor Blokker Holding

Blokker Holding heeft een moeilijk jaar achter de rug, getuige een zeldzame winstdaling. Het is voor het eerst sinds jaren dat het bedrijf, waartoe bijvoorbeeld de ketens Blokker, Leen Bakker, Marskramer, Bart Smit en Intertoys behoren, zijn winst ziet dalen. De nettowinst over 2005 kwam met 110,6 miljoen euro negen procent lager uit dan een jaar eerder. De omzet daalde met 0,6 procent naar 2,34 miljard euro.

Een echte verklaring voor de winstdaling heeft Blokker niet, maar het afgelopen boekjaar was volgens het concern “geen gemakkelijk jaar voor de non-fooddetailhandel in Nederland.” Een groot deel van het jaar lag het consumentenvertrouwen laag en zagen Blokkers ketens hun omzetten omlaag gaan. In het derde kwartaal begon overigens herstel in te treden. Uiteindelijk is Blokker tevreden over de resultaten van Blokker, Leen Bakker, Xenos en Trade Center.

Ook in het buitenland waren de omstandigheden moeilijk, aldus het concern. “De Duitse markt kenmerkt zich al jaren door lagere consumentenbestedingen. Daarin kwam ook het afgelopen boekjaar geen verandering.” In zijn algemeenheid stond het resultaat bij de meeste ketens in het buitenland onder druk.

Voor dit jaar is Blokker in iedere geval positiever gestemd, in ieder geval wat betreft de Nederlandse markt. “Als de omzetgroei uit de eerste drie maanden zich voortzet en zich ook in de voor de detailhandel belangrijke tweede jaarhelft manifesteert, verwachten wij een positieve resultaatsontwikkeling.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!