Jysk opent grootste winkel in België 

Jysk opent grootste winkel in België 

Jysk heeft op dinsdag zijn grootste winkel geopend in België, in Schoten. Ook opende het bedrijf er zijn nieuwe Belgische hoofdkantoor. 

Het gaat om een nieuw pand aan de Bredabaan in Schoten. In 2017 opende daar de eerste Belgische winkel van Jysk. Naast het nieuwe hoofdkantoor vestigt ook Sofacompany zich er, eveneens onderdeel van moederbedrijf Lars Larsen groep. De zusterketens zouden elkaar moeten versterken. 

De nieuwe flagshipstore is dubbel zo groot als het vorige pand. Het heeft 1400 vierkante meter aan winkelruimte en 600 vierkante meter aan magazijn. 

De woonwinkelketen opende in 6 jaar tijd 57 winkels in België. Dat is nog niet genoeg, volgens country director Frank Christant. Jysk mikt op 125 vestigingen. “We willen lokaal aanwezig zijn, tot op 10 kilometer bij elke klant”, aldus Christant tegen Belgische media. Alle Belgische filialen zijn nu voorzien van het nieuwste winkelconcept. In Nederland zijn dat er 75 van de ongeveer 100.

Jysk heeft zijn omzet in het afgelopen boekjaar zien stijgen tot 5,2 miljard euro, een omzetgroei van 6,3 procent. De omzetstijging is onder meer het gevolg van de opening van 135 nieuwe winkels in Europa. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!