Moederbedrijf Bever komt met tweedehands kinderkleding

Moederbedrijf Bever komt met tweedehands kinderkleding

A.S. Adventure, het moederbedrijf van Bever, wil met de kindercollectie voorkomen dat textiel te vroeg op de afvalberg belandt.

Het moederbedrijf van Bever, A.S. Adventure, heeft een tweedehandscollectie uitgebracht voor kinderen. De Belgische outdoorketen wil daarmee voorkomen dat kinderkleding te vroeg op de afvalberg belandt.

Klanten konden onlangs bij de outdoorketen gedragen outdoorjassen en fleeces van hun kinderen inruilen voor een tegoedbon. Het gaat om merken die de retailer in zijn assortiment heeft, zoals The North Face en Patagonia. De ruim 1000 kledingitems worden nu verkocht onder de naam ‘Second Life’ in de winkels in Gent, Meise, Drogenbos, Schoten en Hognoul.

Voorlopig betreft het een pilot waarbij regelmatig nieuwe inzamelmomenten komen. “We willen elk kledingstuk een tweede of zelfs derde leven geven. Zo verschuift de impact in de positieve richting, iets wat we ‘consubeteren’ noemen”, aldus sustainability lead Claudia Verswyver. 

Voor de outdoorketen is de tweedehandscollectie een ‘volgende logische stap’ in zijn duurzaamheidsverhaal. Zo verhuurt de retailer ski- en outdoormateriaal en biedt het reparaties en onderhoud voor schoenen aan. 

Beluister in de nieuwste RetailTrends Podcast hoe Bever en Decathlon op hun eigen wijze (interne) uitdagingen rond het opzetten van een groener beleid tackelen. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!