Meer omzet voor detailhandel, ook online omzet stijgt

Meer omzet voor detailhandel, ook online omzet stijgt

De omzet van de Nederlandse detailhandel was in oktober 4,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Ook steeg de online omzet ten opzichte van oktober 2022 met bijna 3 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De omzet in de foodretail steeg met 6 procent. Daarmee was die branche de grootste stijger. In de non-foodsector werd 2,4 procent meer omzet gegenereerd dan in oktober 2022.

De grootste stijging ten opzichte van september zit bij de winkels in schoenen en lederwaren. Waar die sector in september nog een omzetdaling had van ruim 15 procent op jaarbasis, was dat in oktober een stijging van 5 procent. Net als vorige maand daalde de omzet opnieuw bij de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en in consumentenelektronica.

De online omzet steeg met 2,9 procent in oktober ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In september was er nog een daling van 0,5 procent. De online omzet steeg vooral in voedingsmiddelen en drogisterijen (15,5 procent). De grootste daling zit in de winkels in de consumentenelektronica die online 6,8 procent minder omzet hadden dan in oktober 2022.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!