Nieuwe subsidieronde om winkelgebieden aan te pakken

Nieuwe subsidieronde om winkelgebieden aan te pakken

Opnieuw krijgen 9 gemeenten subsidies om hun winkelgebied aan te pakken. De bijdrage van 26 miljoen euro wordt door het Rijk verstrekt in de regeling ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’.

De 9 gemeenten die een bijdrage ontvangen zijn Apeldoorn (Gelderland), Emmen (Drenthe), Enschede (Overijssel), Nissewaard (Zuid-Holland), Sluis (Zeeland), Someren (Noord-Brabant), Terneuzen (Zeeland), Waalwijk (Noord-Brabant) en Westervoort (Gelderland).

Het is de derde subsidieronde vanuit de ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’. Voor deze regeling is in totaal 100 miljoen euro uitgetrokken, met als doel dat de winkelgebieden aantrekkelijker worden door bijvoorbeeld betere looproutes, gevelrenovaties en meer groen. Ook zou het leegstand moeten voorkomen.

In september 2022 ontvingen Alkmaar, Bunschoten, Den Helder, Hardenberg, Heerlen, Hengelo, Het Hogeland, Hilversum, Oldambt, Roosendaal en Sittard-Geleen al geld voor de winkelgebieden.

In maart 2023 waren de gemeenten Heerenveen, Dokkum, Beekdaelen, Tilburg, Uithoorn, Oldenzaal, Dordrecht, Nissewaard en Rijswijk aan de beurt. De vierde en laatste ronde staat gepland voor halverwege 2024.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!