Consument moet aan voorgegaard vlees

De consument moet gestimuleerd worden om vaker voorgegaard vlees te kopen. Hierdoor kan het aantal besmettingen met campylobacter, dat in rauwe (kip-)producten voorkomt, verder worden teruggedrongen. Dat stelt Nynke Bergsma van de Wageningse universiteit. Voor haar scriptie over dit onderwerp ontving Bergsma de WO-prijs, tijdens een symposium van het Network for Food Experts.

In de scriptie stelt Bergsma verder dat de subjectieve manier waarop consumenten de gaarheid van kip beoordelen moet worden aangepakt. De consument overschat zijn eigen inschattingsvermogen, waardoor te vaak kip wordt gegeten dat nog niet gaar genoeg is. Dat gebeurd vooral bij barbecues, steengrillen en gourmetten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!