Flinke weerstand bankiersplannen Wal-Mart

Wal-Mart ondervindt flinke weerstand tegen zijn plannen om een bank te beginnen. ’s Werelds grootste retailer heeft de plannen ontwikkeld omdat het denkt dat de afhandeling van betalingsverkeer goedkoper kan. Op dit moment verwerkt het iedere maand 140 miljoen betalingen met pinpas, creditcard of cheque.

De weerstand tegen deze plannen wordt breed gedragen: niet alleen bestaande banken, maar ook vakbonden, makelaars, leden van het Amerikaanse Congres en consumentenorganisaties zien niets in Wal-Mart’s bankiersplannen. Volgens hen zal Wal-Mart voor net zo’n kaalslag in de financiële sector als onder de kleine winkeliers.

Bovendien mag de traditionele scheiding tussen de bank en de handel niet geschonden worden, aldus de critici. Dat zou namelijk problemen kunnen veroorzaken, als bijvoorbeeld een bloemist voor een lening aanklopt bij de Wal-Mart bank. Critici vrezen dat Wal-Mart de bloemist niet zal helpen, omdat Wal-Mart zelf ook bloemen verkoopt, en dus een concurrent is van de bloemist.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!