Vinted sluit de webshop van Rebelle

Vinted sluit de webshop van Rebelle

Het aanbod van het Duitse tweedehandsplatform wordt toegevoegd aan dat van Vinted.

Vinted kondigt anderhalf jaar na de overname van Rebelle aan dat de webshop offline gaat. Daarmee wordt het aanbod van het Duitse tweedehandsplatform toegevoegd aan het Vinted-platform.

Dat kondigt Vinted aan, anderhalf jaar nadat het bedrijf zijn Duitse branchegenoot overnam. Rebelle, dat zich richt op de verkoop van tweedehands luxeproducten, zal geleidelijk sluiten. De leden van Rebelle worden vanaf volgende maand uitgenodigd om lid te worden van Vinted. 

Volgens Adam Jay (ceo Vinted Marketplace) is de samenvoeging een 'super logische' volgende stap, voor zowel de bedrijven als voor de leden. "Vinted zal nu in staat zijn om een breder scala aan items aan te bieden via 1 gecombineerd platform." Met de fusie hoopt Vinted met name klanten uit het hogere segment aan zich te binden. 

Bij de sluiting van Rebelle heeft ceo Cécile Wickmann een nieuwe rol toegewezen gekregen, als senior director luxury. Zij zal de bedrijfsstrategie voor tweedehands luxemode bij Vinted aansturen. 

Grotere acceptatie tweedehands
Eerder zei de Nederlandse Vinted-ceo Thomas Plantega: “Door de expertise van Rebelle in dit segment (luxe, red.) te combineren met het geografische bereik en het grote ledenbestand van Vinted, zien we een groot potentieel om een sterkere waardepropositie voor consumenten te creëren en uiteindelijk een grotere acceptatie van tweedehands.”

De overname van Rebelle was niet Vinteds eerste. In 2020 nam het Litouwse bedrijf oud-RetailRookie United Wardrobe over. 
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!