Blokker-eigenaar nog steeds diep in het rood

Blokker-eigenaar nog steeds diep in het rood

Mirage Retail Group lijdt een verwacht verlies van 43 miljoen euro (ebitda) in boekjaar 2023.

Mirage Retail Group, moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys, lijdt een verwacht verlies van 43 miljoen euro (ebitda) in boekjaar 2023. Dat is iets minder verlies dan in het boekjaar ervoor (-47 miljoen euro).

Mirage schrijft de dieprode cijfers toe aan de negatieve performance van het inmiddels failliete BCC. De ebitda over de gecontinueerde bedrijven bedroeg een verlies van 6 miljoen euro in het vorige boekjaar. Voor boekjaar 2023 spreekt het bedrijf de verwachting uit 2 miljoen euro winst te maken met de gecontinueerde bedrijven.

Blokker
Blokker zag de verliezen in het afgelopen boekjaar afnemen, maar is nog altijd niet uit de rode cijfers. De huishoudketen leed in boekjaar 2022 11 miljoen euro verlies. De schatting is dat het in 2023 uitkomt op 2 miljoen euro verlies. Blokker verwacht wel een lichte omzetstijging van tot 344 miljoen euro (+4 miljoen).

Intertoys
Intertoys, dat tot voor kort in de etalage stond, komt het afgelopen jaar uit op een verwachte winst van 12 miljoen euro. Dit is evenveel als in het jaar ervoor. De verwachte omzet van de speelgoedketen stijgt van 191 miljoen euro in 2022 tot 208 miljoen euro in 2023.

Miniso
Miniso, met 7 fysieke winkels in Nederland, is naar verwachting goed voor 5,2 miljoen euro omzet in 2023. Dat zou een stijging van 2 miljoen zijn ten opzichte van het jaar ervoor. Het verlies van 153.000 euro van het vorige boekjaar wordt omgezet in een verwachte winst van 1,1 miljoen euro.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!