Winnaar/verliezer van de week: Rituals en Sports Unlimited Retail

Winnaar/verliezer van de week: Rituals en Sports Unlimited Retail

RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Deze keer: Rituals en Sports Unlimited Retail.

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Deze keer: Rituals en Sports Unlimited Retail.

Rituals

Rituals kwam deze week met goed nieuws. De omzet steeg met 22 procent tot een recordhoogte van 1,7 miljard in 2023 en het bedrijf opent gemiddeld 4 à 5 nieuwe winkels per week. Dat tempo wil oprichter en ceo Raymond Cloosterman ook vast blijven houden in 2024. Bij de publicatie van de jaarcijfers kondigde hij voor het komende jaar nog 250 extra winkels aan, waaronder ook 20 tot 30 nieuwe winkels in Azië.

Sports Unlimited Retail

Deze week werd het eerste verslag van de curator van het failliete Sports Unlimited Retail gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de winkels van Perry Sport, Aktiesport en Sprinter voor het faillissement al jaren zware verliezen leden, oplopend tot bijna 20 miljoen euro. In 2021 leden Perry Sport en Aktiesport ruim 18 miljoen euro verlies, het jaar erop een kleine 9 miljoen en vorig jaar 16,4 miljoen. Het afgelopen boekjaar stond de teller op 19,4 miljoen euro in het rood, vooral door problemen met een nieuw kassasysteem. Uit het verslag blijkt verder dat Sports Unlimited Retail een schuld van minimaal zo’n 9 miljoen euro heeft na het faillissement. Alleen de Belastingdienst heeft al 4,8 miljoen euro te goed. 586 individuele schuldeisers wachten samen nog op 3,7 miljoen euro. Het bedrag kan nog verder oplopen als meer schuldeisers zich melden.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!