Geen doorstart voor failliete winkels Clarks

Geen doorstart voor failliete winkels Clarks

De winkels in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam zijn na een faillissementsuitverkoop gesloten. 

De Nederlandse winkels van het Britse schoenenmerk Clarks starten niet door onder een nieuwe eigenaar. De winkels in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam zijn na een faillissementsuitverkoop gesloten. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Guido de Wit. 

Eind januari werd Clarks Management BV failliet verklaard, samen met de 10 winkels van het merk in Nederland (Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Leidschendam). Naar eigen zeggen is bedrijf failliet gegaan door problemen met Clarks International.

Clarks Management BV, startte 15 jaar geleden met de eerste Clarks-winkel in Nederland in Den Haag. Het Britse merk leverde de schoenen. Toen het merk in 2021 een nieuwe eigenaar vond in Lionrock Capitol, ontstond er onduidelijkheid over de distributieovereenkomst. Zo stelt Clarks Management BV in het verslag 'via de media' te hebben vernomen dat Clarks International een nieuwe licentiehouder heeft in de Benelux, waarmee het merk al snel winkels wil openen. 

Door de nieuwe overeenkomst met Group Alain Broekaert (GAB) kreeg Clarks Management BV vervolgens geen producten meer beleverd door Clarks, waarna het bedrijf niet meer aan de lopende schulden kon voldoen.   .

Faillissementsverkoop 
Uit het rapport van de curator blijkt verder dat het Nederlandse bedrijf de 10 winkelpanden huurde van vastgoedbedrijf Mullies Alkmaar. De opbrengsten van de faillissementsverkoop in een deel van de winkels (in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam) gaan naar het vastgoedbedrijf. Ook de restantvoorraden uit de winkels is verkocht. Nadat de faillissementsverkoop is afgerond zijn de winkels medio februari uiteindelijk gesloten. De overige 6 winkels waren al voor het faillissement gesloten.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!