Shein overweegt Londense beursgang

Shein overweegt Londense beursgang

Shein zou in gesprek zijn met de Britse autoriteiten over een beursgang in Londen. De Chinese e-commercespeler wilde naar Wall Street, maar stuit daar op te veel obstakels.

Donald Tang, ceo van Shein, heeft gesproken met de Britse minister van financiën. De gesprekken gingen over de regelgeving omtrent de beursgang van het bedrijf. Dat is precies hetgeen want bij de mogelijke Amerikaanse beursgang zoveel problemen oplevert, zo bevestigen interne bronnen tegen Sky News.

Deze gesprekken zouden ook onderdeel zijn van de lobby van de Britten om hun Amerikaanse collega's af te troeven en deze grote speler bij hun beurs binnen te halen. Als Shein naar de Londense beurs gaat, zou het de op 1 na grootste beursgang ooit worden in het Verenigd Koninkrijk.

In november werd bekend dat Shein graag naar de beurs wilde. Het bedrijf had een verzoek ingediend bij de Amerikaanse beurs in Wall Street. Door onderzoeken van zowel de Amerikaanse overheid als inmenging van de Chinese autoriteiten loopt die aanvraag echter flinke vertraging op. Shein is zelfs bang voor een afwijzing en ziet in de Londense beurs dus een alternatief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!