EU akkoord met wet betere bescherming maaltijdbezorgers

EU akkoord met wet betere bescherming maaltijdbezorgers

De lidstaten van de Europese Unie zijn akkoord met de Europese wet die rechtsbescherming van platformmedewerkers moet verbeteren. Daaronder vallen onder andere maaltijdbezorgers.

In de wet staat omschreven onder welke omstandigheden iemand als vaste werknemer of als freelancer kan worden beschouwd. Het doel van de nieuwe regels is het tegengaan van schijnzelfstandigheid. De EU-lidstaten vinden ook dat werknemers niet langer via algoritmes mogen worden aangestuurd, waardoor er een meer gelijkwaardige werkverdeling moet ontstaan.

De nieuwe wet is een afgezwakte versie van de vorige. Meerdere landen waren het oneens over hoe het begrip ‘werknemers’ gedefinieerd moest worden. Het compromis is nu dat ieder EU-land die definitie zelf mag vormgeven.

Wanneer alle nieuwe regelgeving wordt ingevoerd is nog niet bekend. Nadat EU-lidstaten akkoord gaan met een wet, moet die nog langs het Europees Parlement. Na goedkeuring van het Europees Parlement hebben alle afzonderlijke lidstaten 2 jaar de tijd om de nieuwe voorschriften in hun nationale wetgeving te implementeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!