'Ook Esprit-winkels in Duitsland dicht’

'Ook Esprit-winkels in Duitsland dicht’

Na Zwitserland volgen er ook sluitingen van Esprit-winkels in Duitsland. Een grote franchisenemer in het land (PTH Group) sluit uit eigen beweging de deuren van 42 Esprit-winkels. Dat zeggen bronnen tegen de Rheinische Post.

PTH Group exploiteert 42 filialen van Esprit in Duitsland. Enkele dagen nadat de Zwitserse tak van het modebedrijf failliet werd verklaard, zou het Duitse bedrijf zijn franchiseovereenkomst hebben beëindigd. Of het faillissement in Zwitserland hier iets mee te maken heeft, is niet bekend. 

Een groot deel van de winkels wordt geleidelijk omgebouwd tot filialen van Catches, een multibrandformule van PTH Group. Hier worden modemerken als Vila, Only en Jack & Jones verkocht. Of alle Esprit-winkels worden omgebouwd naar de formule, is nog niet duidelijk. De Esprit-winkel op het treinstation in Düsseldorf is al wel omgebouwd. 

Buiten Duitsland
Deze week werd bekend dat de Zwitserse tak van het modemerk failliet is verklaard, wat naar eigen zeggen het resultaat is van gestegen kosten en een negatief consumentenvertrouwen. Internationaal heeft het bedrijf het al langer moeilijk. Zo werkt Esprit Holdings Limited aan een reorganisatieplan, en gaf in februari nog een winstwaarschuwing af. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!