Ook Dr. Martens stapt in tweedehands

Ook Dr. Martens stapt in tweedehands

Het Britse Dr. Martens komt met een nieuw initiatief, waarbij gedragen schoenen een tweede leven krijgen. Met het 'pre-loved' programma ReWair kan men in de Verenigd Staten gedragen en opgelapte schoenparen kopen. 

De gedragen schoenen worden na het inleveren gecontroleerd en zo nodig gerepareerd, waarna ze weer kunnen worden doorverkocht. Amerikaanse klanten kunnen hun gedragen paren online aanmelden. Ook kan men in 2 brandstores in Amerika terecht om hun gedragen schoenen in te leveren. In ruil daarvoor krijgt men een kortingsvoucher van 20 dollar, voor een nieuw paar.

Voor het initiatief is een aparte tak van de webshop ingericht, met schoenenparen die al een eerder leven hebben gehad. Klanten kunnen kiezen voor producten van verschillende kwaliteit, zoals 'excellent' of 'good'. Ook staat er bij omschreven of de tweedehandsproducten kleine afwijkingen hebben. 

Of het Britse modebedrijf van plan is het tweedehandsinitiatief ook in Europa uit te rollen, is nog niet bekend. In het Verenigd Koninkrijk is Dr. Martens echter al wel begonnen met het vermaken en repareren van schoenen.

Waar je Dr. Martens vroeger alleen zag aan de voeten van politiemannen en postbezorgers, is het schoenenmerk inmiddels razend populair onder jongere generaties. Dit is het tweede leven van het na-oorlogse merk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!