'Eigenaar overweegt verkoop Dr. Martens'

'Eigenaar overweegt verkoop Dr. Martens'

Investeringsmaatschappij Marathon Partners, het moederbedrijf van Dr. Martens, is achter de schermen bezig met een reorganisatie. Dit zou ertoe kunnen leiden dat het schoenenmerk in de etalage terechtkomt, blijkt uit een brief die Reuters heeft ingezien. 

Ondanks een stijgende omzet heeft Dr. Martens sinds zijn beursnotering in 2021 te maken met een stagnerende winstgroei. Volgens een bestuurslid van Marathon Partners is het merk meer waard als privaat bedrijf, of als onderdeel van een holding met meerdere merken. Een nieuwe eigenaar zou tevens kunnen zorgen voor meer schaalbaarheid en kunnen snijden in de overhead. Hierom denk de investeerder dat 'het handhaven van Dr. Martens als onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf waarschijnlijk niet langer in het beste belang is van de aandeelhouders'. 

Als het Britse schoenenmerk inderdaad wordt overgenomen, wordt Dr. Martens van de beurs gehaald. Hoewel het bedrijf een huidige marktwaarde heeft van ongeveer 1,1 miljard dollar, zou de verkoop van het merk minimaal 2 miljard dollar kunnen opbrengen. Wanneer meer duidelijk wordt over de toekomst van het populaire schoenenmerk, is nog niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!