Leer je doelgroep écht kennen met Brand Strategy Research

Leer je doelgroep écht kennen met Brand Strategy Research

Hoe zorg je ervoor dat je jouw klanten echt begrijpt? BSR van MarketResponse biedt je de mogelijkheid om jouw doelgroepen nauwkeurig te segmenteren en inzicht te krijgen in wie ze zijn en wat ze willen. 

Het kan als erg frustrerend zijn wanneer je marketingcampagnes niet het gewenste resultaat opleveren. Het voelt soms alsof je in het duister tast, op zoek naar manieren om beter in contact te komen met je klanten en tegelijkertijd een voorsprong te behouden op de concurrentie. 
 
Het kernprobleem ligt vaak bij een gebrek aan diepgaand inzicht in je doelgroep. Begrijp je werkelijk wie je klanten zijn en wat ze echt willen? Zonder dit inzicht loop je het risico een kloof te creëren tussen wat je aanbiedt en wat je klanten daadwerkelijk nodig hebben. Dit kan het nemen van de juiste beslissingen over producten, marketingstrategieën en zelfs de locatie van je winkel bemoeilijken. 
 
Meer inzicht voor effectieve marketing 
Waarom lukt het niet om je doelgroep te bereiken? Omdat je mogelijk beschikt over te weinig informatie over jouw doelgroep. Je hebt wellicht wat basisinformatie - zoals leeftijd, opleiding en geslacht - maar dit vertelt lang niet het hele verhaal. Om echt effectief te zijn, moet je inzicht hebben in de diepere wensen, behoeften en gedragingen van je klanten. Dit noemen we de leefstijlkenmerken. 
 
BSR: jouw sleutel tot succes 
Brand Strategy Research (BSR) van MarketResponse biedt toegang tot de meest actuele gegevens over Nederlandse consumenten op huishoudniveau. Door sociodemografische en psychografische (leefstijl)kenmerken – zoals drijfveren en (maatschappelijke) houding – te combineren, kun je je doelgroepen nauwkeurig segmenteren en echt inzicht krijgen in wie ze zijn en wat ze willen. 
 
Wat maakt BSR uniek? 

  • Een unieke combinatie van sociodemografische kenmerken en leefstijlen. 
  • Consumentendata van alle huishoudens in Nederland. 
  • Segmentaties tot op postcodeniveau. 
  • Gevalideerde gedetailleerde klantprofielen en persona's. 
  • Het startpunt voor gerichte communicatie, marketing en gedragsbeïnvloeding. 
  • Ondersteund door de expertise van data-scientists, marktonderzoekers en CX-specialisten van MarketResponse. 
     

Ervaar de kracht van BSR
Wil je zelf ervaren hoe BSR je kan helpen om je klanten beter te begrijpen en effectiever te bereiken? Doe dan nu de BSR-test en ontdek welk menstype jij bent. Of lees meer over het BSR-model in whitepaper  ‘Vierkleurenland’. Met BSR heb je de kracht in handen om je retail business naar een hoger niveau te tillen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!